Totaal aantal pageviews

zondag 24 juli 2016

MINI WORKSHOPS BROCANT

BROCANTE ARMLEUNING ORGANISER

Benodigd :

stof 10x10 cm
dik papier 180 gr 10x10cm
kant
kanten bloemetjes
kleine pareltjes

lijm
rondhout
naald en draad
stukje perspex
schaar voor papier en stof

Werkwijze :


  1. Neem de patroondelen A en B over op het papier, knip uit en plak op de stof
  2. Knip de stof af op ongeveer 3 mm vanaf de rand van het papier, knip de randjes in de rondingen in en knip bij de hoekjes driehoekjes uit de stof tot op 1 mm van de rand van het papier. Sla daarna de randjes van patroon A om en plak vast op het papier. Duw het wat rond om je vinger, zodat dit dadelijk om de stoelleuning past.
  3. Neem patroon A over op de stof en knip uit binnen de lijnen. Meet na of hij niet te lang is voor de binnenzijde, knip het eventueel uitstekende stukje stof af en plak vast aan de binnenzijde. Laat drogen over een stukje rondhout
  4. Knip een stukje kant dat groot genoeg is om de gehele bovenkant te bedekken, doe lijm op de rondingen en plak het kant daar vast. Knip het kant af langs de zijkanten. Let op dat je niet per ongeluk in de onderliggende stof knipt.
  5. Sla de bovenzijde van patroon B om en plak vast aan het papier.
  6. Plak een heel smal kantje aan de bovenzijde.
  7. Bepaald het midden van patroon B en prik met een speld gaatjes met steeds dezelfde afstand. Met naald en draad daarna een stiksel maken. Plak de uiteinden van de draad aan de achterzijde vast.
  8. Doe lijm langs de randjes van het kant en plak patroon B aan beide zijden van patroon A
  9. Knip uit de hoekjes driehoekjes zoals bij 2 en plak de toeslag om het kant heen vast. Let op of de patroondelen gelijk uitkomen aan de zij- en onderkanten. Plak dit vast aan patroon A,
  10. Duw om het rondhout  en laat goed drogen. Maak intussen wat accessoires voor in de zakjes zoals bv dunnen boekjes, bolletje wol met naalden of wat naai accessoires en top die in de zakjes. 
Zie de foto's die ik er voor alle duidelijkheid bij zet. 2 opmerkingen: