Totaal aantal pageviews

zondag 2 augustus 2015

Brocante hartjes klein

Een nieuw patroon gezocht voor een kleiner hartje dan de grote die ik eerder maakte. Helaas geen patroon te vinden, maar wel een goede foto. Dan maar zelf proberen een patroon in elkaar te zetten voor zo'n hartje.

Het moesten drie bij elkaar passende hartjes qua kleur worden, dus aan de gang met wit, lichtgrijs en donkergrijs. In de voorraad kantjes en bandjes gedoken, mijn hartjes opgezocht en onderstaand is het resultaat.


Het patroon :
  1. 18 losse
  2. In de 9e l(osse) 1 st(okje) - *2 l - 1 st in de 3e vlg l* herhaal tot eind
  3. draai het werk - 5 l - *1 st boven vorige st - 2 l* eind met 1 st op laatste st
  4. herhaal deze toer nog tweemaal, zodat er een vierkant ontstaat van 16 gaatjes
    Vanaf hier wordt het werk rondom gehaakt.
  5. 1 l - 3 v(aste) in de boog - *1 v op het st - 8 l - 1 v op het 3e vlg st - 6 v* herhaal dit één keer, **3 v in de vlg boog, 3 v in de vlg boog,** 6 v in de vlg boog, herhaal ** tot ** 3 v en sluit met h(alve) v
  6. *1 d(ubbel) st - 1 l * in de boog van 8 l herhaal dit 12 maal en eindig met 1 d st. - 1 v op de middelste van de 6 v, *1 d(ubbel) st - 1 l * in de boog van 8 l herhaal dit 12 maal en eindig met 1 d st. sluit met een hv
  7. 1 l - 1v op iedere v, behalve op de punt, daar 2 v in de 2v van de punt, tot aan de d st. 1 v om iedere l tussen de d st - 1 v in het tussenstukje - 1 l om de l tussen de d st, eindig met 1 v en sluit met een hv
  8. 1 v - *3l -1 v in de lus van de voorgaande v - 2v op de vlg v van de vorige toer* herhaal dit rondom. Eindigen met 1 v en sluiten met een hv. Houd rekening met meerderen aan de punt en minderen midden bovenzijde.
Voor de achterzijde hetzelfde patroon gebruiken, echter zonder de lossen in de laatste toer. Hier alleen v op iedere v van de vorige toer alleen meerderen aan de punt en minderen midden bovenzijde.

Teken de vorm van het hart over en gebruik dit als patroon voor het binnenzakje. Knip het patroon tweemaal uit, stik ze aan elkaar en houdt een stukje van 3 cm over om te vullen. Draai het binnenhartje om, zodat de naden aan de binnenzijde vallen. Vul het zakje met fiberfill of lavendel (geurzakje) en sluit de opening met kleine steekjes.

Zet de twee gehaakte hartjes aan elkaar - zorg hierbij dat de picootjes aan de buitenzijde uit blijven steken. Houd hierbij ook zo'n 4 cm open om het binnenhartje erin te doen. Duw het binnenhartje op zijn plaats en sluit het hartje.

Zet aan de bovenzijde een stukje kant, wat kraaltjes vast en hang er een hartje aan. Dit alles naar eigen smaak natuurlijk.

Hopelijk is het patroon duidelijk. Het liefst zou ik het tekenen, maar daar ben ik niet zo'n held in. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten